Način pripreme
Pita sa pečurkama, rikotom i začinskim biljem za ljubitelje recepata i jela bez mesa.
Uzimite okruglu tepsiju srednje veličine (oko 20-25 cm). Prekrijte je papirom za pečenje.
Formirajte lisnato testo u tepsiji, pritiskajući i nežno povlačeći ivice (napravite korpu).
Pomiješajte u činiji sve sireve, muškatni oraščić, so i dodajte majčinu dušicu i biber po ukusu.
Vilicom izbušite dno korpe od testa (oko 10 uboda viljuškom).
Smesu prelijte preko lisnatog testa.
U tiganj sa kašikom maslinovog ulja dodajte šumske pečurke, nakon 2-3 minuta dodajte luk, dunju i zgnječeni beli luk.
Kada pečurke počnu da omekšavaju, dodajte pivo.
Kad pivo ispari na pola, dodajte začine po ukusu.
Posle 2-3 minuta dodajte soja sos, sok od limuna, šećer.
Posle 2-3 minuta dodajte sos Hoisin.
Posle 2-3 minuta isključite vatru.
Gotove pečurke sipajte na kanape od sira, pecite slanu pitu na 180-200 stepeni 15-25 minuta.
Po želji možete dodati jaje u pitu od pečuraka.