Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Pita od pečuraka sa rikotom i biljkama

Pita od pečuraka sa rikotom i biljkama

YtsankovaYtsankova
Početnik
4
Pita od pečuraka sa rikotom i biljkama
Fotografije: Ytsankova
1 / 3
16/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Predstavljamo vam sjajnu pitu od pečuraka - arome bilja i rikote ne mogu a da ne dođu čak do komšija, pa napravite dodatne količine, za svaki slučaj"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • rikota sir - 300 - 400 g
  • pekorino sir - 200 - 300 g ili drugi. sir po izboru
  • muškatni oraščić - 1 kašičica
  • so
  • majčina dušica
  • biber - po ukusu
  • Za pečurke sote
  • pečurke - 200 - 250 g suve, šumske
  • luk - 2 - 3 male glavice
  • beli luk - 2 - 3čena
  • dunja - 2 - 3 komada
  • više
  • pivo - 1 šolja
  • soja sos - 2 - 3 kašike.
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike
  • hoisin sos - 1 - 2 kašike
  • Začini po ukusu
  • bosiljak
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • đumbir
  • čili
  • jaja - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pita sa pečurkama, rikotom i začinskim biljem za ljubitelje recepata i jela bez mesa.

Uzimite okruglu tepsiju srednje veličine (oko 20-25 cm). Prekrijte je papirom za pečenje.

Formirajte lisnato testo u tepsiji, pritiskajući i nežno povlačeći ivice (napravite korpu).

Pomiješajte u činiji sve sireve, muškatni oraščić, so i dodajte majčinu dušicu i biber po ukusu.

Vilicom izbušite dno korpe od testa (oko 10 uboda viljuškom).

Smesu prelijte preko lisnatog testa.

U tiganj sa kašikom maslinovog ulja dodajte šumske pečurke, nakon 2-3 minuta dodajte luk, dunju i zgnječeni beli luk.

Kada pečurke počnu da omekšavaju, dodajte pivo.

Kad pivo ispari na pola, dodajte začine po ukusu.

Posle 2-3 minuta dodajte soja sos, sok od limuna, šećer.

Posle 2-3 minuta dodajte sos Hoisin.

Posle 2-3 minuta isključite vatru.

Gotove pečurke sipajte na kanape od sira, pecite slanu pitu na 180-200 stepeni 15-25 minuta.

Po želji možete dodati jaje u pitu od pečuraka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: