Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Domaća seoska torta sa orasima

Domaća seoska torta sa orasima

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Domaća seoska torta sa orasima3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Sa ručno pripremljenim korama i omiljenim kremom ova torte pleni ukusom, kao iz davnina"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • šećer 1 - 1/2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1
  • brašno - 2 šolje, prosejano
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 6 supenih kašika
  • šećer - 8 supenih kašika
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za koru pomešamo i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu. Podelimo na dva dela smesu i pečemo posebne kore u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube.

Dok se kore peku, pripremamo krem.

Umutimo jaja i šećer posebno, dodajemo brašno i vanilu i mleko, da se dobije retka kaša.

Preostalo mleko od 1 l stavljamo da provri i dodajemo kašu u tankom mlazu da dobijemo gust krem.

Ja sam odvojila belanca i još 1/2 šolje šećera i mutimo na sneg. Kad se krem ohladi, dodajemo ih i mešamo spatulom. Krem bude mekši.

Ako želite, možete preliti kore da bi bilo sočno. Posle ređajte kore i krem.

Ukras domaće seoske torte sa orasima su mleveni orasi, ali može i nešto drugo. Gotova torta treba da odstoji bar nekoliko sati u frižideru pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Vanjica
Vanjica
Lepo
30.12.2021 22:57