Krhki ćureći kotleti u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
30/05/2019
"Krhki su, ali su isto tako i božanstveno ukusni - a već možete i samo da ih napravite "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano843
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite luk na krupno. Natrljajte meso biberom i poređajte u posudu za pečenje, zajedno sa parčićima luka. Prelijte maslinovim uljem, brendijem i sokom od limuna.

2. Ostavite meso u frižider da odstoji 3-4 sata, nakon toga izvadite na 30 minuta na sobnu temperaturu.

3. Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudu za pečenje u meso sipajte bujon i posolite. Sveže strukove korijandera rasporedite skroz odozgo,

4. Uvijte aluminijumskom folijom i pecite 20 minuta, nakon toga sklonite foliju i ostavite meso da dobije blagu preplanulost, ne preterujte, da se ne osuši, već da ostane krhko.

5. Servirajte ćureće kotlete tople sa garnirungom od krompirića.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar