Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Krhki svinjski kotleti sa braon pirinčem

Krhki svinjski kotleti sa braon pirinčem

Dayana NikolovaDayana Nikolova
Pomoćnik kuvara
1941103
Krhki svinjski kotleti sa braon pirinčem
Fotografije: Dayana Nikolova
1 / 2
08/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Da li ima neko da nam pravi društvo dok jedemo krhke svinjske kotlete sa braon pirinčem?"

Potrebni sastojci

  • za pečenje
  • svinjski kotleti - 4 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 2 glavice srednje veličine
  • pivo - 300 - 400 ml
  • biber
  • so
  • za prilog
  • braon pirinač - 1 šolja
  • peršun - 1 veza
  • kurkuma
  • so
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kotlete potopimo u pivo i ostavljamo da odstoje u frižideru jednu noć.

Sledećeg dana šnicle operemo i poređamo u pleh za pečenje. Začinimo solju i biberom.

Luk i šargarepu oluštimo. Šargarepi izrendamo, a luk isečemo na krugove. Gotovo povrće rasporedimo ravnomerno preko mesa.

U pleh stavljamo jedan prst vode i pokrivamo folijom.

Pečemo oko 60-70 minuta na 200 stepeni.

Prilog:

Pirinač stavljamo u vodu i takođe ostavljamo da ostoji jednu noć, da ga lakše pripremimo sledećeg dana.

Stavljamo u šerpu i prelivamo vodom u odnostu 1:4. Prvo kuvamo na tihoj vatri dok ne omekša. Nakon što ostane malo vode, začinimo začinima i pojačavamo vatru.

Kad bude gotovo, skidamo sa vatre i u njega dodajemo maslac i prethodno iseckan peršun. Dobro promešamo.

Serviramo topao kao prilog uz kotlete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: