Način pripreme
Kotlete potopimo u pivo i ostavljamo da odstoje u frižideru jednu noć.
Sledećeg dana šnicle operemo i poređamo u pleh za pečenje. Začinimo solju i biberom.
Luk i šargarepu oluštimo. Šargarepi izrendamo, a luk isečemo na krugove. Gotovo povrće rasporedimo ravnomerno preko mesa.
U pleh stavljamo jedan prst vode i pokrivamo folijom.
Pečemo oko 60-70 minuta na 200 stepeni.
Prilog:
Pirinač stavljamo u vodu i takođe ostavljamo da ostoji jednu noć, da ga lakše pripremimo sledećeg dana.
Stavljamo u šerpu i prelivamo vodom u odnostu 1:4. Prvo kuvamo na tihoj vatri dok ne omekša. Nakon što ostane malo vode, začinimo začinima i pojačavamo vatru.
Kad bude gotovo, skidamo sa vatre i u njega dodajemo maslac i prethodno iseckan peršun. Dobro promešamo.
Serviramo topao kao prilog uz kotlete.