Keks torta Čokolada

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Keks torta Čokolada
Fotografije: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
"Jednostavna i veoma ukusna - savršena keks torta za ljubitelje čokolade"

Potrebni sastojci

  • sastojci za osnovu
  • keks - 1 pakovanje, običan od 150 g
  • maslac - 120 g, mekan
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • espreso - 2 - 3 supene kašike
  • za čokoladni krem
  • čokolada - 2 mlečne od 100 g
  • jaja - 4 komada
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • kakao - 2 supene kašike
  • želatin - 10 g
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks ili sameljite u blenderu, dodajte mekani maslac, kakao, espreso i šećer.

Promešajte dobro, sipajte smesu u kalup za tortu, pritisnite dobro prema dnu kalupa. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate krem.

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca na gust sneg sa prstohvatom soli.

U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku. Rastopite na pari dve vrste čokolade sa prstohvatom soli i kakaom. U rastopljenu čokoladu dodajte po jedno žumance, neprestano mutite mikserom.

Potopite želatin u malo hladne vode da nabubri, rastopite u mikrotalasnoj, sipajte u čokoladnu smesu. Dodajte pavlaku u čokoladu i mutite mikserom. U malin porcijama dodajte umućena belanca, mešate lagano spatulom.

Sipajte krem na osnovu i stavite u frižider na 6 sati.

Ukrasite čokoladnu tortu po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: