Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Hrskave vanilice sa mašću, ratlukom i vinom

Hrskave vanilice sa mašću, ratlukom i vinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Hrskave vanilice sa mašću, ratlukom i vinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
30
"Tajna hrskavih vanilica će ostati tajna, mi samo dajemo recept, a vi treba da je otkrijete sami"

Potrebni sastojci

  • brašno - 320 g
  • vino - 170 ml, belo
  • mast - 125 g
  • šećer u prahu - 60 g + za valjanje
  • vanilin šećer - 8 g
  • ratluk - 140 g, kutija
  • orasi - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje. Poravnajte i pecite u ugrejanoj rerni na 160 stepeni, periodično mešajte dok ne dobijete zlatnu boju. Pazite da ne prepečete previše.

2. Sipajte u posudu šećer u prahu, ohlađeno zapečeno brašno, vanilin šećer, vino i mast.

3. Zamesite glatko testo i od njega uzmite loptice, spljeskajte ih i stavite u centar komad ratluka. Zatvorite svaku dobro i uvljajte u krug.

4. Poređajte vanilice u pleh, na papir za pečenje i malo namazan. Pecite na 160 stepeni oko 20 minuta i na kraju pojačajte na 180 stepeni dok ne porumene.

5. Gotove kolače ostavite da se ohlade i uvaljajte u šećer u prahu.

* Od navedene količine sastojaka dobijate jednu dozu hrskavih vanilica za jedan pleh.

Ako želite da pripremite više, udvostručite sastojke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: