Način pripreme
fazan se očisti veoma fobro i stavlja se u ekspres lonac. Dodajemo isečene šargarepe, začinjavamo pimentom, biberom, lovorovim listom, usitnjenim belim lukom i prelivamo crnim vinom. Sipamo i 2 šolje vode i kuvamo oko 40 minuta.
Skuvamo fazana u ekspres loncu, zajedno sa šargarepama, pimentom, biberom, lovorovim listo, crvenim vinom i belim lukom. Nakon što je skuvam vadimo ga iz lonca i stavljamo na aluminijumsku foliju na koju je stavljen topljeni sir, a preko njega i narendan parmezan.
Skuvani fazan se stavlja na aluminijumsku foliju, koja je postavljena kanapeom od topljenog sira i narendanog kačkavalja. Odozgo se preliva sa pola istopljenog maslaca i začinjava se sa malo soli i bibera. Folija se uvija čvrsto i prebacuje se u posudu za pečenje.
Oko njega se ređa oljušten i isečen krompir, koji se preliva sa malo vodice i preliva se drugom polovinom maslaca.
Jelo se peče oko 45-55 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon toga rerna se isključuje u ostavlja se bar još 30 minuta u toploj rerni da se upiju sosovi od pečenja.