Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Čorba od divljači

Čorba od divljači

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Čorba od divljači1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Teško je da ih ulovite, ukusnu čorbu ćete posle lako napraviti baš po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 5 - 6 prepelica ili jarebica
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • šaragrepa - 2 komada
  • celer - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • piment
  • jaja - 2 komada
  • sirće
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Očistimo ptice, izvadimo utrobu, operemo i kuvamo u dva litra hladne vode sa malo soli.

Skuvane ptice izvadimo i isečemo na parčiće, a bujon procedimo.

U zagrejanoj masnoći isrpžimo sitno isečen luk i povrće. Isprženo povrće pospemo brašnom i alevom paprikom.

Zapršku sipamo u bujon i kuvamo dodajući lovorov list, piment i biber. Kuvamo 10 minuta. Procedimo čorbu, izgnječimo povrće kroz cediljku i zapržimo jajima i sirćetom.

Posipamo ustinjenim peršunom i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: