Salata sa avokadom, krastavcem i pečenom paprikom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
01/06/2019
"Sada ostaje samo da shvatimo koliko tačno domaće rakije se pije uz ovu ukusnu salatu sa avokadom, krastavcem i pečenom paprikom "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • avokado - 2 komada
  • luk - 2 struka, mlad
  • krastavac - 2 komada, mali/srednji
  • paprike - 3 komada, crvene, pečene
  • rotkvice - 100 g
  • orašasto voće - 1 šaka, sirovo (miks)
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 50 ml ili po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite na krupno krastavac, rotkvice, avokado i paprike.

Isecite na sitno luk i pomešajte sa ostalim sastojcima, stavljajući ih u odgovarajuću posudu.

Iscedite sok od lmuna i u njega sipajte maslinovo ulje. Stavite so po ukusu i malo narendane kore limuna, samo žuti deo.

Promešajte dobro dresing i sa njim začinite salatu. Na kraju dodajte koštunjavo voće - sirovo ili blago zapečeno na suvom tiganju, da bude aromatičnije.

Servirajte kao predjelo ili kao društvo uz dobro ohlađen uzo. Prijatno i nazdravlje!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar