Način pripreme
1. U idealno suvu posudu stavite belanca i so. Stavite posudu na paru na nisku temepraturu, ne treba da prelazi 37 stepeni. Počnite da mutite mikserom (davršeno suvi treba da budu i nastavci) u početku na niskoj brzini, a nakon toga pojačajte do maksimalne. Sipajte sok od limuna i šećer u delovima i mutite 6 minuta.
2. Skinite posudu sa belancima sa vatre i mutite još 6 minuta. S ovom procedurom ćemo dobiti idealnu gustinu i glatkos naših puslica.
3. U dva pleha, obložena papirom za pečenje, napravite špricom ili u željenom odbliku smesu od belanaca. Ostavite razmak između svake puslice.
4. Stavite oba pleha jedan ispod drugog u rernu, ugrejanu na 100 stepeni i pecite/sušite puslice 3 sata. Nakon što prođe to vreme isključite rernu i ostavite unutra još 3 sata. Ni u kom slučaju ne otvarajte vrata rerne za to vreme. Čekanje je dugo, ali vredi.
5. Gotove puslice čuvajte u hermetičko zatvorenoj posudi da ne omekšaju.
Neka vam je slatko!