Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Uspešne puslice korak po korak

Uspešne puslice korak po korak

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Uspešne puslice korak po korak3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
20
"Recept za puslice koji ne možete odbiti, obavezno treba da ga zapišete."

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada (jaja XL veličine)
  • šećer - 200 g
  • sok od limuna - 2 - 3 kapljice
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. U idealno suvu posudu stavite belanca i so. Stavite posudu na paru na nisku temepraturu, ne treba da prelazi 37 stepeni. Počnite da mutite mikserom (davršeno suvi treba da budu i nastavci) u početku na niskoj brzini, a nakon toga pojačajte do maksimalne. Sipajte sok od limuna i šećer u delovima i mutite 6 minuta.

2. Skinite posudu sa belancima sa vatre i mutite još 6 minuta. S ovom procedurom ćemo dobiti idealnu gustinu i glatkos naših puslica.

3. U dva pleha, obložena papirom za pečenje, napravite špricom ili u željenom odbliku smesu od belanaca. Ostavite razmak između svake puslice.

4. Stavite oba pleha jedan ispod drugog u rernu, ugrejanu na 100 stepeni i pecite/sušite puslice 3 sata. Nakon što prođe to vreme isključite rernu i ostavite unutra još 3 sata. Ni u kom slučaju ne otvarajte vrata rerne za to vreme. Čekanje je dugo, ali vredi.

5. Gotove puslice čuvajte u hermetičko zatvorenoj posudi da ne omekšaju.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: