Način pripreme
Izmrvite kvasac i stavite ga u posudu sa 4 supene kašike brašna i 100 ml vode. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, pokrijte tanjirom odozgo i ostavite 10 minuta da se aktivira.
Sipajte brašno u duboku posudu, napravite udubljenje u sredini i stavite ostale sastojke, aktivirani kvasac i preostalo mleko (vodu). Dobro promešajte kašikom, a nakon toga nastavite da mesite rukom.
Dobićete srednje tvrdo, elastično testo, koje mesite dok ne dobijete mehuriće ili udarajte 100 puta o glatku površinu. Čim površina postane glatka, porkijte ga krpom i ostavite na toplom da nadođe.
Podelite testo na onoliko delova koliko će vam biti potrebno da oblikujete pogaču, ostavite da odstoji i nakon toga oblikujte kako vam se dopada ili kako je pokazano na slikama. Ponovo ostavite da nadođe i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta ili dok ne bude gotovo.