Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Patatnik»Patatnik korak po korak

Patatnik korak po korak

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Patatnik korak po korak
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Tradcionalan patatnik po jednostavnom receptu - a napisano korak po korak"

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 g
  • jaja - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • nana - suva ili sveža
  • so
  • ulje - ili maslac
  • sir - 100 g, po želji
  • kore za pitu - 6 - 7 listova
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i luk i izrendamo krupnije. Ostavljamo malo da se ocedi ako je mnogo vode.

U posudu razbijemo jaja i u njih dodajemo rendani krompir, sir takođe, posolimo po ukusu, dodajemo i nanu.

U teflonski tiganj stavljamo 2 supene kašike ulja i dobro namažemo.

Na dno stavljamo 2-3 gotove fine kore tako da ivice izlaze van tiganja.

Dobro rasporedimo nadev i pritiskamo prema ivicama tiganja.

Odozgo stavljamo nekoliko kora i dobro uvijamo ivice donjiih kora.

Ostavljamo tako da se peče, odozgo stavljamo poklopac na oko 5-8 minuta.

Kad dobro porumeni odozgo, okrećemo patatnik na tanjir i ostavljamo da se peče sa druge strane, ali bez poklopca.

Kad bude gotov, namažemo ga maslacem odozgo i ostavljamo da se malo ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: