Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Pileća čorba korak po korak

Pileća čorba korak po korak

Pileća čorba korak po korak
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
05/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Ako vam je potreban postupak korak po korak, onda je ovaj recept za aromatičnu i korisnu pileću čorbu ovde za vas"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepe - 1 komad
  • zelene paprike - 1/2 komad
  • celer - 1 komad
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • so
  • crni biber
  • kurkuma
  • kari
  • krompir - 1 komad
  • fida - 2 šake
  • za hladnu zapršku
  • kiselo mleko - 125 g
  • žumance - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika, s vrha
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite meso u šerpu sa vodom i malo soli na ringlu.

Kuvajte dok ne bude gotovo.

Izvadite, ohladite i iskidajte meso na komade, a pileći bujon procedite.

Ogulite, operite i sitno iseckajte luk, šargarepu, celer i zelenu papriku.

Ogulite, operite i isecite krompir na kockice.

U šerpi zagrejte 3-4 supene kašike masnoće i dinstajte povrće.

Sipajte bujon i dodajte začine i paradajz pire.

Kuvajte na slaboj ringli dok ne bude gotovo.

Deset minuta pre nego što bude gotovo, dodajte fidu i meso.

Napravite hladnu zapršku za čorbu. Metalnom žicom za mućenje umutite žumance, kiselo mleko i brašno.

Skinite šerpu sa ringle.

Stavite jednu kutlaču bujona u hladnu zapršku. Izmešajte i stavite drugu... dok se temeprature ne ujednače.

Sipajte hladnu zapršku u šerpu i vratite na ringlu ukusnu pileću čorbu.

Sačekajte da provri i sklonite sa ringle pileću čorbu korak po korak.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: