Način pripreme
Stavite meso u šerpu sa vodom i malo soli na ringlu.
Kuvajte dok ne bude gotovo.
Izvadite, ohladite i iskidajte meso na komade, a pileći bujon procedite.
Ogulite, operite i sitno iseckajte luk, šargarepu, celer i zelenu papriku.
Ogulite, operite i isecite krompir na kockice.
U šerpi zagrejte 3-4 supene kašike masnoće i dinstajte povrće.
Sipajte bujon i dodajte začine i paradajz pire.
Kuvajte na slaboj ringli dok ne bude gotovo.
Deset minuta pre nego što bude gotovo, dodajte fidu i meso.
Napravite hladnu zapršku za čorbu. Metalnom žicom za mućenje umutite žumance, kiselo mleko i brašno.
Skinite šerpu sa ringle.
Stavite jednu kutlaču bujona u hladnu zapršku. Izmešajte i stavite drugu... dok se temeprature ne ujednače.
Sipajte hladnu zapršku u šerpu i vratite na ringlu ukusnu pileću čorbu.
Sačekajte da provri i sklonite sa ringle pileću čorbu korak po korak.
Prijatno!