Način pripreme
1. Umutite belanca sa šećerom ili zaslađivačem. Bundevu izrendajte na srednje fino rende ili možete da sameljete u blenderu, ali ne skroz na kašu.
2. U posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i u njih prosejte kakao da nema kockica. Ako nemate ovseno brašno, sameljite u blenderu ovsene pahuljice i dobićete ga.
3. Sjedinite sve sastojke za brauni i mutute mikserom dok ne dobijete homogenu smesu na umerenoj brzoni i neprestano mutite.
4. Sipajte smesu u kockasti kalup približnog prečnika 24/24 cm, obložen papirom za pečenje i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta.
5. Gotov kolač ostavite da se ohladi 10 minuta i odvojite od kalupa podižući papir. Stavite ga na rešetku da se potpuno ohladi još oko 30 minuta.
6. Isecite na kockice i po želji pospite topingom od jagoda i ukrasite šlagom.
Neka vam je slatko!
Napomena: Ovaj brauni je dijetalan, ako izuzmemo pavlaku i toping koji su po želji.