Brauni od bundeve

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Brauni od bundeve
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Nežan ubica dijeta, kojem niko ne može da odoli"

Potrebni sastojci

  • ovseno brašno - 200 g (ili ovsene pahuljice)
  • bundeva - 400 g, oljuštena
  • belanca - 330 g (oko 6 komada)
  • zaslađivač - 70 h, u prahu (ili 180 g, smeđeg šećera)
  • kakao - 60 g (100 % prirodan)
  • prašak za pecivo - 15 g
  • toping od jagoda - za posipanje, po želji
  • pavlaka - šlag, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite belanca sa šećerom ili zaslađivačem. Bundevu izrendajte na srednje fino rende ili možete da sameljete u blenderu, ali ne skroz na kašu.

2. U posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo i u njih prosejte kakao da nema kockica. Ako nemate ovseno brašno, sameljite u blenderu ovsene pahuljice i dobićete ga.

3. Sjedinite sve sastojke za brauni i mutute mikserom dok ne dobijete homogenu smesu na umerenoj brzoni i neprestano mutite.

4. Sipajte smesu u kockasti kalup približnog prečnika 24/24 cm, obložen papirom za pečenje i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta.

5. Gotov kolač ostavite da se ohladi 10 minuta i odvojite od kalupa podižući papir. Stavite ga na rešetku da se potpuno ohladi još oko 30 minuta.

6. Isecite na kockice i po želji pospite topingom od jagoda i ukrasite šlagom.

Neka vam je slatko!

Napomena: Ovaj brauni je dijetalan, ako izuzmemo pavlaku i toping koji su po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: