Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileće meso sa brokolijem i pirinčem

Pileće meso sa brokolijem i pirinčem

Pileće meso sa brokolijem i pirinčem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Naše omiljeno pile sa pirinčem sada je još svežije i ukusnije jer smo dodali brokoli"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 komad
  • brokoli - 5 ružica
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 komad
  • so - po ukusu
  • peršun
  • biber - 2 prstohvata
  • ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći batak se skuva u posoljenoj vodi. Koža se odvaja, meso se iskida na parčiće. Zagreva se ulje i zapržimo sitno isečen luk. Dodaje se pirinač, meša se da postane prozračan. Sipa se vruća voda, posipa se solju i biberom.

Meso se vraća u šerpu u pirinač. Brokoli se iskida na krupne ružice i dodaje se u pirinač zajedno sa isečenim peršunom.

Prebacuje se u posudu za pečenje, pazeći da je voda malo iznad sastojaka. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta dok pirinač ne bude gotov.

Ukusno i zdravo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: