Način pripreme
Glavice luka se oljušte i skuvaju u posoljenoj vodi, dok ne omekšaju. Ocede se, ostavljaju se da se ohlade i iseku se na sitno.
Mladi luk se takođe seče na sitno i dinsta se. Dodajemo opran pirinač u mladi luk i promešamo.
Isečemo na sitno peršun, mirođiju i skuvani luk, pomešamo ih sa pirinčem i ostavljamo da se takođe izdinstaju na tihoj vatri sa 2-3 šolje vode.
Kuvamo dok voda ne ispari. Začinjavamo solju i biberom. Tu već možemo ako želimo da dodamo na sitno isečene masline.
Listovi loze se popare blago u kipućoj vodi. Ocede se od vode i u svaki list stavljamo nadev. Uvijaju se male sarmice.
Na dno šepre se stavlja tanjir, dnom okrenut na gore (da ne zagore sarmice) i preko nje se poređaju sarmice. Sipa se voda, tek toliko da ih prekrije i kuvaju se na tihoj vatri.