Italijanski prženi mladi krompirići

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
07/06/2019
"Ukusan prženi krompir govori sve jezike, ali najviše jezik gurmana "
Priprema5 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano380
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 500 g, sitniji
  • beli luk - 2 čena
  • italijanski začini - 2 kašičice, miks majčine dušice, origana, ruzmarina, žalfije, majorana
  • so - 1 kašičica, ravna, po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
  • parmezan - 4 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • origano - 1 kaičica, osušen
  • ruzmarin - 1/2 kašičice
  • maslac - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro krompir. Za ovaj recept je dobro da odaberemo sitniji.

Koristite tiganj sa metalnom drškom.

Zagrevamo maslinovo ulje i 2 kašike maslaca na umerenoj vatri, da maslac ne pregori.

Dodajemo se začine i začinjavamo masnoću - alevu papriku, cele čenove belog luka, provansalski miks i so.

Zapržimo u aromatičnoj masnoći krompiriće na kratko - korica im postaje hrskava.

Izvadimo beli luk iz tiganja, dodajemo još maslaca, origana, ruzmarina i posipamo parmezanom.

Zagrevamo rernu na 200 stepeni.

Prebacimo tiganj u rernu i zapečemo dok se ne zarumeni korica na prženim krompirićima.

Kada su krompirići manji termička obrada im je kraća.

Serviramo ih tople sa garnirungom od domaće teleće kobasice (po receptu).

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar