Način pripreme
1. Ovsene pahuljice sameljemo na fino brašno u blenderu, secku sa odgovarajućom funkcijom ili običnom mašiniciom za mlevenje kafe.
2. U posudi pomešamo ovseno brašno, brašno od spelte, so i prašak za pecivo. Suvu smesu prosevamo.
3. Jaja umutimo sa braon šećerom i u njih postepeno dodajemo med, sok od limuna kiselo mleko i voće - izgnječeno ili samleveno.
4. U tečnu sesu prosevamo još jednom u delovima suvu i mešamo dok ne postane homogena.
5. U 12-14 kalupa za mafine stavljamo papir i punimo, ostavljamo bar jedan prst da ima mesta da nadođe. Stavljamo po jednu kašičicu od slatka, koje smo odabrali.
6. Mafine pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.
Ostavljamo da se ohlade na rešetku, izvađeni iz kalupa.
Po želji posipamo šećerom u prahu. Zdravi, ukusni i veoma lepe teksture, servirajte ih i vašoj deci da biste udovoljili njihove hirove za slatkišima, a u isto vreme da budete sigurni da je korisno za njihovo zdravlje.