Način pripreme
1. Oljuštite i isecite jednu rajsku jabuku - oko 100 g. Sameljite je u blenderu. Polovinu druge isecite na male komade, a drugu polovinu sačuvajte za ukras.
2. Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli da dobijete mekani krem.
3. Dodajte mleveno voće, ulje i kiselo mleko i ponovo kratko umutite.
4. Prosejte brašno sa praškom za pecivo u delovima u smesu i mešajte laganim pokretima u krug dok ne dobijete homogenu smesu. Ako je retka, dodajte malo brašna.
5. Namažite i pospite brašnom kalup za kuglof i sipajte smesu od keksa. Odozgo stavite male komade voća i stavite u rernu, ugrejanu na 180 stepeni.
6. Pecite voćni kolač oko 35 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Čim se odvoji od kalupa (ne odmah, sačekajte 5-6 minuta) ostavite na rešetku da se ohladi.
7. Servirajte kolač sa rajskim jabukama sa kriškama odvojenog voća.
Neka vam je slatko!