Rodopska mućkalica

08/06/2019
"Umačeš, umačeš i ne možeš da se zasitiš ove raskošne rodopske mućkalice "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano172
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • meso - 200 g, svinjsko
  • meso - 200 g, pileći file
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 12 čenova
  • pečurke - 250 g, šampinjoni
  • paprike - 4 - 5 komada, crvene, pečene i oljuštene
  • paradajz - 400 g, iz konzerve ili sveže izrendan
  • ulje - 4 supene kašike
  • čubar - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica, suva
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - 100 g, izrendan za posipanje
  • peršun - 3 supene kašike, isečen za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tračice. Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju na vatri. Dinstajte meso oko 10 minuta, mešajte periodično.

Očistite i isecite pečurke na kriške. Isecite luk i beli luk sitno, a paprike na tračice. Dodajte pečurke u meso.

Nakon oko 10 minuta, kad omekšaju dodajte luk i beli luk, nakon toga i ivice paprika. Nakon što i luk omekša dodajte paradajz, začinite jelo čubrom, majčinom dušicom, solju i alevom paprikom.

Promešašjte lepo, smanjite vatru i ostavite jelo da se krčka ispod poklopca oko 25 minuta.

Pre serviranja pospite rendanim kačkavaljem i sitno iseckanim svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar