Način pripreme
U šerpi propržite pirinač u 50 ml ugrejanog ulja, dodajte sitno iseckan peršun i kratko pržite. Sipajte 3 šolje tople vode, posolite, pospite biberom po ukusu i pospite zelenim začinima, sitno iseckanim.
Ostavite tako da vri na tihoj vatri oko 10 minuta i ostavite sa strane da se ohladi i upije preostalu količinu vode.
Oljuštite krompir i isecite na krugove, pržite u ugrejanom ulju dok ne bude gotov. Stavite ga na ubrus da se ocedi višak masti.
Isecite paradajz na veće krugove.
Počnite da ređate musaku, na dno pleha poređajte red prženih krompira, posolite po ukusu. Nakon toga pirinač, ravnomerno rasporedite preko. Preko pirinča rasporedite paradajz, a preko njih preostali krompir.
Posebno umutite jaja i dodajte sveže mleko, posolite po ukusu.
Rodopsku musaku prelijte smesom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 30 minuta