Rodopska kavurma

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Rodopska kavurma
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jedan sasvim bugarski i veoma ukusan recept, sasvim sigurno zaslužuje mesto na vašoj trpezi."

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g
  • luk - 3 - 4 glavice
  • paprike - 4 - 5 kom.
  • šargarepa - 1 kom.(po želji)
  • pečurke - 200 g
  • paradajz - 1 - 2 kom. ili konzerva
  • jaja - 4 kom.
  • kačkavalj - 200 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseći sitno. Ispržiti ga na malo masnoće. Dodajte mesu luk iseckan na polumesece.

Nakon toga jedno za drugim dodajte paprike, usitnjenu šargarepu i pečurke. Na kraju dodajte paradajz, začine i malo vode.

Rasporedite kavurmu u đuvečare i stavite ih u hladnu rernu. Uključite na 200 stepeni. Nakon što se ugreje, smanjite na 180 stepeni i pecite oko pola sata.

Izvadite iz rerne. Narendajte kačkavalj u svaku đuvečaru. Napravite udubljenje i u njega razbijte po jedno jaje.

Poklopite i vratite u rernu na desetak minuta. Poslužite posuto peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: