Pečurke punjene svinjetinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
10/06/2019
"Vadite pečurke, otkrili smo savršen nadev za njih i ne možemo da dočekamo da ih napravimo "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano166
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 1 tanjir, velike
  • svinjsko meso - 300 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • aleva paprika
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se skuva u posoljenoj vodi. Dok se kuva isečemo luk i zapržimo ga sa uljem, kad omekša dodajemo mu i i šargarepu, isečenu na kocke.

Nakon toga sklanjamo sa ringle i čekamo da meso bude gotovo. Kada je gotovo iskidamo ga na sitno i stavljamo zapršku da se proprži malo sa alevom paprikom. Nakon toga solimo i sklanjamo sa ringle.

Uzimamo tanjir sa pečurkama, koje su u principu očišćena, i isperemo ih spolja i iznutra. Posolimo ih i punimo svaku pečurku i poređamo je u prethodno uljem namazanu posudu za pečenje.

Stavljamo da se peče u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada je gotovo vadimo ih iz rerne i rendamo kačkavalj odozgo preko svake.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar