Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za ribu»Ajoli sa šafranom i maslinovim uljem

Ajoli sa šafranom i maslinovim uljem

ažurirano:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k89717k
Ajoli sa šafranom i maslinovim uljem5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Ukupno
8 min.
Porcije
2
"Pogledajte kako da obogatite klasičan sos ajoli sa šafranom i maslinovim uljem, a mi vam ostavljamo da procenite sa čime ćete ga jesti."

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 140 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml, extra vergine
  • so - 1 kašičica, ili po ukusu
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • šafran - 2 prstohvata, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk izgnječimo ili sameljemo zajedno sa maslinovim uljem i sokom od limuna.

U dobijenu kašu u usku i visku posudu sipamo ulje, razbijemo jaje i stavljamo šafran i so.

Uzimamo štapni mikser i stavljamo na dno posude. Uključujemo na maksimalnu brzinu i ne pomeramo dok ne vidimo da odozdo počinje da beli i da postaje gusto.

Onda polako počinjemo da dižemo na gore i da pomeramo i jednu i drugu stranu dok smesa ne sjedini i dok ne dobijemo gustu pastu.

Gotov ajoli serviramo sa krompirom, pirinčem, mesom ili morskim plodovima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: