Obične punjene paprike sa mlečnim sosom

11/06/2019
"Šta god da probamo, najukusnije će ostati mamine punjene paprike sa onim mlečnim sosom, kojeg za zadovoljstvom trljamo sa dna tanjira "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi, ja pravim u voku, propržimo luk, šargarepu i jednu papriku, sitno isečenu, kad omekša stavljamo prethodno opran pirinač.

Kad pirinač postane staklen dodajemo mleveno meso i lepo promešamo, dodajemo malo tople vode, koliko da bude polugotov, pre nego što skinemo sa vatre dodajemo začine.

U paprike, oprane i očišćene od unutrašnjosti, kašikom sipamo od tople smese i ređamo u pleh. Kad napunimo paprike, ređamo u pleh i bušimo da sos iz pleha može da uđe. Sipamo toplu vodu do sredine paprike i posipamo solju.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni.

Za sos u tiganju od nadeva stavljamo malo ulja, odokativno (kao za bešamel) 2 supene kašike brašna i propžimo, rekla bih dok ne dobije zlatnu boju, ali zavisi kakav želite da bude sos.

Dodajemo 1 koficu kiselog mleka i kuvamo dok ne bude gotov, dodajemo 3 jajeta, prethodno umućena i so. Možemo dodati i malo tople vode ako je mnogo gusto.

Pre nego što budu gotove punjene paprike u pleh sipamo sos i ravnomerno rasporedimo. Pečemo dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar