Torta sa puslicama

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Početnik
141049
Torta sa puslicama
Fotografije: Bistra Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Bar 101 poljubac treba da date majstoru poslastičaru, koji je pripremio ovu tortu sa puslicama"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, gotove sa ukusom kakaa
  • pavlaka - 500 ml, slatka
  • za krem
  • kivi - 3 komada
  • jagode - 100 g
  • pavlaka - 1/3 od pavlake navedene gore
  • tečna čokolada - 2 supene kašike
  • za prelivanje
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • za ukras na torti
  • puslice
  • čokoladne mrvice
  • šećerne perlice
  • orasi - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo pavlaku dok ne dobijemo penu. 1/3 pavlake odvajamo u drugu posudu. Dodajemo kivi, isečen na kockice, jagode takođe isečene sitno i tečnu čokoladu. Smesu lepo promešamo.

Šećer dodajemo u vodu i ostavljam oda provri dok se smesa ne zgusne. Sirup ostavljamo da se malo ohladi.

Na veliki tanjir ili tablu stavljamo jednu koru i prelivamo hladnim sirupom. Preko dodajemo deo pavlake i poravnamo lepo. Odozgo stavljamo drugu koru, prelivamo sirupom i preko stavljamo krem.

Preko krema stavljamo treću koru. Prelivamo šećernim sirupom i stavljamo preostali deo od pavlake. Poravnamo lepo tortu odozgo i sa strane.

Orahe sameljemo i tortu posipamo sa strane. Odozgo poređamo puslice i tortu posipamo čokladnim mrvicama i perlicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: