Jagnjeća sarma sa zelenišem

12/06/2019
"U proleće je najukusnija, a za Đurđevdan je obavezna - shvatili ste, to je ova sarma sa iznutricama i mladim lukom "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutrice operemo i stavljamo u posudu sa posoljenom vodom na vatru. Kuvamo oko sat vremena, ocedimo i isečemo na komade.

U odgovarajućoj posudi sa uljem propržimo očišćen i isečen mladi luk, pečurke i pirinač dok ne postane providan.

Dodajemo isečene iznutrice da se proprže. Začinimo sa malo soli, bibera i aleve paprike. Sipamo vodu da pokrije sastojke, možemo koristiti i proceđen bujon iz kuvanja.

Dodajemo sitno iseckane listove sveže nane. Čim pirinač nabubei sipamo ga u pleh. Pečemo u ugrejanoj rerni dok pirinač ne bude gotov.

Umutimo jaja sa kiselim mlekom, sa prstohvatom sode i brašnom. Kad se voda prospe i pirinač bude gotov, prelivamo sarmu i vraćamo da se peče u rerni.

Prijatno! slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar