Način pripreme
Prvo skuvajte iznutrice, možete koristiti kuvane i zamrznute. Isecite iznutrice na kockice i ostavite sa strane.
Isecite luk, listove boba i nanu, operite pirinač ili potopite na oko 10-15 minuta. U pleh sipaje ulje, iseckan luk i pečurke na ivice, stavite u rernu da se zaprže
Izvadite i dodajte oceđeni pirinač, vratite u rernu i pržite dok pirinač ne postane providan, izvadite i dodajte isečene iznutrice i isečene listove boba i nanu, promešajte i dodajte tri šolje bujona u kojem ste kuvali.
Ako koristite skuvane i zamrznute, onda dodajte čistu vodu. Začinite biberom, alevom paprikom, nanom i solju.
Pecite u rerni dok pirinač ne upije bujon, nakon toga izvadite pleh i prelijte umućenim jajetom i svežim mlekom.
Ovo je preliv bez brašna koji je projatniji za upijanje od strane sarme.