Pečene paprike u rerni

13/06/2019
"Bez dima, bez mirisa - jednostavno i brzo ispecite paprike u rerni "
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 1.5 kg, zelene, šilja
  • crveni luk - 1 komad, velika glavica
  • peršun - nekoliko strukova
  • so
  • maslinovo ulje
  • sirće - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo aluminijumsku foliju na rešetku rerne i stavljamo na šretposlednju visinu. Uključujemo rernu da se ugreje na maksimalnu temperaturu. Uključujemo rernu da se ugreva na maksimalnu tempraturu (kod mene 275 stepeni).

Poređamo oprane i osušene paprike na foliju u ugrejanu rernu. Nakon što se ispeku sa jedne strane, otvarano rernu i okrećemo.

Nakon što se ispeku sa obe strane vadimo ih i stavljamo u najlon kesu ili šerpu sa poklopcem da se popare.

Nakon 30-40 minuta kad se malo ohlade oljuštimo i poređamo u duboki tanjir. Preko sipamo luk, isečen na tanak polumesec, a odozgo i peršun. Začinimo solju, maslinovim uljem i sirćetom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar