Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pečene paprike»Pečene paprike sa šargarepom

Pečene paprike sa šargarepom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pečene paprike sa šargarepom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
130 min.
"Ako želite da imate ukusan prilog u bilo kom trenutku, pripremite pečene paprike sa šargarepom po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 10 kg
  • šargarepa - 7 - 8 komada
  • beli luk - 2 - 3 glavice
  • celer
  • peršun
  • so - 80 g
  • šećer - 150 g
  • ulje - 1 1/2 šolja
  • sirće - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite drške i semenke od paprika i dobro ih isperite. Ispecite ih i ubacite u plastičnu kesu. Cilj je da se u sopstvenoj pari prodinstaju, kako bi se lakše oljuštile i da bi se sačuvao sok koji se oslobađa tokom pečenja.

Dok se paprike odmaraju, oljuštite i iseckajte šargarepu, beli luk i celer.

U većoj posudi pomešajte oljuštene paprike i preostalo povrće, pospite sitno seckanim peršunom i prelijte šećerom, solju, uljem i sirćetom.

Proizvodi se mariniraju 2-3 sata, nakon čega se slažu u tegle.

Prelivaju se sosom od marinade i sterilišu samo 5 minuta.

Probajte i ove marinirane pečene paprike ili parenu turšiju od crvenih paprika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: