Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Hleb sa šargarepom, mirođijom i belim lukom u mini pekari

Hleb sa šargarepom, mirođijom i belim lukom u mini pekari

DianaDiana
Šegrt
26583
Hleb sa šargarepom, mirođijom i belim lukom u mini pekari
Fotografije: Diana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
"Jedinstveno ukusan hleb interesantnog mirisa, koji ćete pripremiti sa jednim pritiskom dugmeta"

Potrebni sastojci

  • ajran - 210 ml
  • ulje - 2 supene kašike
  • med - 1 kašičica
  • šargarepa - 200 g, izrendana
  • brašno - 500 g, belo
  • bugarski luk - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen, izgnječen
  • mirođija - 1 1/2 kašičice
  • kvasac - 10 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite gust ajran od mlake vode i kiselog mleka sa visokim procentom mlečne masti. Neka je ajran u odnosnu 1:1. Pomešajte sa uljem i medom i stavite u mini pekaru.

Izrendajte šargarepu i dodajte i nju. Odozgo sipajte pola količine brašna, nakon toga pospite bugarskim lukom i na kraju preostalom količinom brašna. Na vrhu izmrvite kvasac.

Mini mekaru podesite na program za beli hleb trajanja bar 3 sata, gramaža 750 g i srednje ispečena korica. Pratite testo, možda će biti potrebno da dodate malo brašna ili tečnosti.

Izgnječite beli luk i pomešajte dobro sa mirođijom. Dodajte u testo na zvučni signal.

Rezultat je odličan, aromatičan i veoma mek hleb. Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: