Tikvice punjene pečurkama i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Tikvice punjene pečurkama i kačkavaljem
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 2
13/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
"Ove tikvice su opasno ukusne i treba da budu uništene na licu mesta - tople ili hladne"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu, raseku na pola po sredini (po dužini) i izdube se pažljivo kašičicom. Unutrašnjost tikvica se ne baca već se seče na sitno u drugu posudu. Pečurke se očiste i iseku na sitno.

U duboki tiganj stavljamo maslac i 2 kašike ulja da se zagreju, nakon čega sipamo pečurke da se izdisntaju. Nakon što pečurke omekšaju sipamo na sitno isečenu unutrašnjost tikvica, 2-3 iseckana čena belog luka, malo mirođije, peršuna, prstohvat bibera i so po ukusu.

Mešamo još 1-2 minuta i sklanjamo sa vatre. Poređamo očišćene tikvice u posudu za pečenje koje smo pre toga uvaljali u malo ulja i soli.

Nakon što smo ih poređali raspoređujemo ravnomerno pečurke i pečemo u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 15 minuta, nakon čega vadimo posudu, posipamo tikvice narendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu na još 5-10 minuta na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: