Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene pečurkama i kačkavaljem

Tikvice punjene pečurkama i kačkavaljem

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
1244698133
Tikvice punjene pečurkama i kačkavaljem
Fotografije: Natalia Petrova
2 / 4
13/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Ove tikvice su opasno ukusne i treba da budu uništene na licu mesta - tople ili hladne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • pečurke - 300 g, sveži šampinjoni
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac - 50 g
  • ulje
  • mirođija
  • peršun
  • beli luk
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu, raseku na pola po sredini (po dužini) i izdube se pažljivo kašičicom. Unutrašnjost tikvica se ne baca već se seče na sitno u drugu posudu. Pečurke se očiste i iseku na sitno.

U duboki tiganj stavljamo maslac i 2 kašike ulja da se zagreju, nakon čega sipamo pečurke da se izdisntaju. Nakon što pečurke omekšaju sipamo na sitno isečenu unutrašnjost tikvica, 2-3 iseckana čena belog luka, malo mirođije, peršuna, prstohvat bibera i so po ukusu.

Mešamo još 1-2 minuta i sklanjamo sa vatre. Poređamo očišćene tikvice u posudu za pečenje koje smo pre toga uvaljali u malo ulja i soli.

Nakon što smo ih poređali raspoređujemo ravnomerno pečurke i pečemo u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 15 minuta, nakon čega vadimo posudu, posipamo tikvice narendanim kačkavaljem i vraćamo u rernu na još 5-10 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: