Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Tikvice punjene pečurkama i kinoom

Tikvice punjene pečurkama i kinoom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Tikvice punjene pečurkama i kinoom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Tikvice punjene kinoom - što je ukusno, ukusno je!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • kino - 1/2 šolje
  • pečurke - 2 komada
  • luk - 1/2 glavice, mala
  • beli luk - 1 čen
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • crni biber
  • so
  • ulje
  • Sos
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se opere kinoa i stavlja se na ringlu u 1 šolju vode ili bujona od povrća. Kada uzavri, isključuje se i ostavlja se poklopljena na 15 minuta na rinlgi dok ne upije svu vodu.

Tikvice se seku po dužini i izdube se kašikom.

Izdubljena unutrašnjost tikvica se sitno nasecka. Luk i pečurke se sitno naseckaju, a beli luk se usitnjava.

U zagrejanom ulju se zaprže luk i pečurke. Kada malo omekšaju, dodaju se naseckane tikvice, a ubrzo nakon toga i beli luk. Začinjavaju se 1 prstohvatom majčine dušice i solju i crnim biberom po ukusu.

Ostavlja se da se dinstaju još nekoliko minuta dok ne bude gotovo. Kada se skine sa ringle, dodaje se kinoa i dobro se pomešaju.

Za sos paradajz pire se pomeša sa naseckanim belim lukom, solju, crnim biberom i limunovim sokom. Razblaži se sa 4-5 supenih kašika vode ili više - do želje gustine.

Izdubljene tikvice se posole. U njih se stavlja nadev. Odozgo se zalivaju paradajz sosom.

Sočne punjene tikvice se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20-30 minuta, pokrivene folijom i posle još 10-20 minuta bez folije.

Punjene tikvice sa kinoom - što je ukusno, ukusno je!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: