bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prženi Pirinač»Prženi pirinač - ne na kineski način

Prženi pirinač - ne na kineski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Prženi pirinač - ne na kineski način
Fotografije: Bilyana Vladova
13/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Drugi put ističemo, da nije na kineski način, već na naš ukusan način"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što je gotov iscedi se i opere hladnom vodom. U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje.

Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk. Kada luk porumeni dodaju mu se isečene šargarepe i paprike. Dodaju se i grašak i kukuruz.

Prži se 2-3 minuta. Dodaje se i pirinač i zaprži se još 2-3 minuta. Nakon što se skloni sa vatre, pirinač se posipa biberom, sitno isečenim peršunom i crnim maslinama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: