Bela kaša sa belim pilećim mesom

13/06/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6089
"To je ukusna pileća kaša sa kojom smo odrasli, a sada spremamo za našu decu "
Priprema4 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno24 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g, belo
  • brašno - 5 kašika
  • so - po ukusu
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi skuvamo pileće meso. Čim je gotovo, vadimo ga iz tanjira i ostavljamo da se ohladi.

Za to vreme sipamo ulje u blago dubog tiganj ili šerpu. Čim se zagreje počinjemo da dodajemo brašno, ne prestajući da mešamo.

Čim se zgusne, što je neizbežno, počinjemo da dodajemo vodu, bujon iz mesa. Sipamo dok se kaša ne razredi, ne prestajući da mešamo.

Ostavljamo je da provi, oko 5-10 minuta, nakon toga dodajemo so, prethodno narednan beli luk i na sitno iskidano pileće meso i dobro mešamo.

Preporučljivo je da se kaša jede dok je topla.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar