Pesto sa peršunom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
14/06/2019
"Prenesite aromu Italije i u vaš dom, lako je sa ovim isprobanim receptom za pesto sa peršunom"
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • peršun - 2 krupne vezice
  • orasi - 40 g
  • beli luk - 1 čen
  • gran padano - 60 g, narendan sitno (može i više)
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite peršun, isecite ga, otklonite drške, a možete i njih da dodate. Dodajte peršun u secka, dodajte samlevene ili namrvljene orahe, iseckan beli luk.

Dolijte kašiku vode, sok od limuna, prelijte maslinovim uljem odokativno i pasirajte u homogenu smesu. Ako je neophodno dolijte još sasvim malo vodice ili još maslinovog ulja.

Na kraju dodajte začine, narendan sir gran padano, koji možete da zamenite parmezanom ili običnim tvrdim kačkavaljem. Pasirajte na kraju.

Možete da iskoristite ovaj pesto od peršuna čak i za mariniranje svinjetine i piletine ili jednostavno da ga namažete preko prepečenih kriški. Zaista je mnogo ukusan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar