Preliv za musaku i jagnjeću sarmicu

15/06/2019
"Ako ćete kuvati, uradite to kako teba - zapišite kako se pravi savršen preliv za musaku i jagnjeću samu "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj preliv sam učila 20 godina dok nisam našla pravi način.

Umutimo jaja žicom (ako imate strpljenja prvo umutite belanca na sneg, posle žumanca na penu i posle sjedinite), dodajte kiselo mleko, ponovo mutimo, dodajemo brašno i so i ponovo sve umutimo dok ne dobijemo glatku kašu.

Prelivamo toplu musaku, izvadimo pleh iz rerne.

Pečemo na jakoj vatri dok preliv ne porumeni. Posle postepeno smanjujemo vatru, na kraju isključujemo, ali ne žurimo da vadimo musaku ili jagnjeću sarmu da preliv ne padne.

Vadimo nakon desetak minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar