Dinstana kolenica

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Dinstana kolenica2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
4
"Dobre stvari dolaze polako, to istom jačinom važi i za svinjsku kolenicu"

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1 komad, prednja, oko 600 g
  • krompir - 3 komada
  • šaragrepa - 2 komada
  • pečurke - 300 g, sveže, vrganji
  • kiseli krastavčići - 200 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber - 1 - 2 kašičice
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičice
  • so - 1 - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Začinjavamo svinjsku kolenicu solju, biberom i alevom paprikom. Prelivamo je uljem i mažemo paradajz pireom.

Začinjeno meso stavljamo u duboku posudu za pečenje, a oko nje poređamo očišćeno i na krupno isečeno povrće. Prelivamo jelo sa oko 500 ml vode ili telećeg bujona, uvijamo folijom i dinstamo oko 2 sata u rerni, unapred zagrejanoj na 220 stepeni.

Vadimo jelo iz rerne. Sklanjamo foliju i pažljivo odvajamo od kosti izdinstanu kolenicu. Dobro očišćene pečurke sečemo na kriške i dinstamo ih dok ne omekšaju u zagrejanom maslinovom ulju, pri čemu ih blago solimo.

Dodajemo im na ivice isečene kisele krastavčiće i gnječeni beli luk i dinstamo još 4-5 minuta. U posudu sa pečurkama i krastavčićima stavljamo dinstano svinjsko meso i ponovo dinstamo još oko 5 minuta. Sklanjamo poklopac, prelivamo sa 1-2 kutlače bujona i začinjavamo solju i biberom.

Vraćamo sve nazad u posudu za pečenje, posipamo narendanim kačkavaljem i zapečemo dok kačkavalj ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: