Način pripreme
Začinjavamo šajbne kolenice solju i biberom. Uvaljamo ih u brašno blago ih lupajući da odstranimo suvišnu količinu. Kolenice se zaprže sa obe strane u jako zagrejanoj masnoći, mešavini maslinovog ulja i ulja.
Meso se vadi i stavlja na toplo mesto, a u zagrejanoj masnoći se zaprži sitno isečena glavica luka. Sipa se belo vino i kuva se dok se tečnost ne redukuje na pola.
U zgusnuti bujon se dodaje teleći bujon i pasirani paradajz. Vraća se meso i jelo se kuva oko 30 minuta u ekspres loncu.
Dok se meso kuva pripremamo rižoto. Zagrevamo maslinovo ulje i zapržimo sitno isečenu glavicu luka. Dodajemo pirinač i zapržimo dok ne postane prozračan. Postepeno sipamo bujon kutlaču po kutlaču, čekajući da pirinač upije tečnost, pre nego što dodamo još bujona.
U poslednju kutlaču bujona dodajemo prstohvat šafrana i maslac, isečen na parčiće. Čenovi belog luka se iseku i dinstaju u maslinovom ulju. Dodaju se 2-3 kašike soka od limuna i kora polovine limuna. Sos se promeša. Njim se prelivaju kolenice. Meso se servira na kanapeu od rižota i posipa se narendanim parmezanom.