Način pripreme
Napravimo smesu za palačinke tako što u dubokoj posudi razbijemo jaja i stavljamo so, umutimo mikserom. Nakon toga dodajemo šećer i sveže mleko, ponovo mutimo. Na kraju dodajemo prosejano brašno, stavljamo u njega prašak za pecivo. Dodajemo i kakao.
Pripremamo kakao palačinke u odgovarajućem tiganju. Dobijamo oko 11 palačinaka.
Pripremamo krem za kolač, on je bez kuvanja, mutimo ga mikserom u odgovarajućoj posudi tako što sipamo hladno mleko i sipamo kesicu krema i dodajemo šećer. Mutimo 4 minuta.
U kalup sa pokretnim dnom na vrh stavljamo jednu celu palačinku i nanosimo tanak sloj krema. Druge palačinke namažemo tečnom čokoladom i uvijamo u rolat.
Popunimo donji red uvijenim palačinkama i mažemo kremom odozgo. Nakon toga odozgo stavljamo druge palačinke, ja uh sečem. Pokrivamo odozgo preostalim kremom.
Ukras je po želji. Ja sam stavila biserne loptice, čokoladne piliće, zato što sam je pripremala za Uskrs.
Neka vam je slatko!