Način pripreme
Prethodno piremimo sastojke. Skuvamo krompir. Izrendamo šargarepu, paprike i isečemo na tanke trakice, luk na kockice.
Očistimo pečurke i isečemo na krupnije komade. U tiganju propržimo pečurke, na kraju posolimo po ukusu. U drugom tiganju propržimo mleveno meso, čim se izmrvi dodajemo luk, posle šargarepu i paprike, promešamo.
Kad se luk proprži dodajemo i pečurke, promešamo i isključimo rinlgu. Začinimo čubrom i biberom po ukusu. Stavljamo smesu u pleh, odgovarajući za pečenje u rerni.
Kuvani krompir oljuštimo i lepo izgnječimo, dodajemo maslac, so po ukusu.
Špricem sa nastavkom pravimo ružice od krompir pirea na smesi od mlevenog mesa. Pečemo dok ne dobiju zlatnu boju po vrhovima. Serviramo sa prilogom po izboru - krastavac i paradajz!