Zapečene tikvice sa nadevom

18/06/2019
"I dok se se pitamo da li ih nazovemo prolećne tikvice ili ukusne tikvice, pojedene su, a vama ostaje samo recept "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice, oljuštimo i očistimo od drške. Stavljamo da se kuvaju u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, ali da se ne prekuvaju.

Kuvane tikvice ocedimo do vode i ostavljamo da se ohlade. Kad se ohlade isečemo poprečno na dva dela i izvadimo pažljivo unutrašnjost.

Izvađenu unutrašnjost pomešamo sa mrvljenim sirom, paradajzom, isečenim na kockice, sitno iseckanom mirođijom i umućenim jajima.

Poređamo tikvice u pleh, namazan maslacem i punimo pripremljenom smesom. Prelivamo rastopljenim kravljim maslacem i sipamo u pleh malo vode u kojoj smo kuvali. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo. Serviramo sa prilogom od zelene salate.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar