Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Tompusi»Topmusi sa nadevom od oraha i ratluka

Topmusi sa nadevom od oraha i ratluka

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Topmusi sa nadevom od oraha i ratluka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
19/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Pušenje tompusa ozbiljno šteti zdravlju, ali od ovih slatkih tompusa možete jesti do mile volje - mi vam dopuštamo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 10 - 12 komada, trouglaste/turske/
  • ratluk - 1 kutija
  • orasi - 1 šolja, iseckani
  • maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • kiselo mleko - ½ šolje
  • šećer - ½ šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • kore od limuna
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja, dodajte kiselo mleko sa sodom, sitno iseckane orahe i promešajte.

Dodajte brašno, cimet, rendane kore od limuna i šećer. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Isecite ratluk na kockice. Na svaki trougao stavite od nadeva i komadiće ratluka.

Uvijte tompuse, odozgo namažite maslacem i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Dok su još tople pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: