Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Tompusi»Topmusi sa nadevom od oraha i ratluka

Topmusi sa nadevom od oraha i ratluka

Topmusi sa nadevom od oraha i ratluka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Pušenje tompusa ozbiljno šteti zdravlju, ali od ovih slatkih tompusa možete jesti do mile volje - mi vam dopuštamo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 10 - 12 komada, trouglaste/turske/
  • ratluk - 1 kutija
  • orasi - 1 šolja, iseckani
  • maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • kiselo mleko - ½ šolje
  • šećer - ½ šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • kore od limuna
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja, dodajte kiselo mleko sa sodom, sitno iseckane orahe i promešajte.

Dodajte brašno, cimet, rendane kore od limuna i šećer. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Isecite ratluk na kockice. Na svaki trougao stavite od nadeva i komadiće ratluka.

Uvijte tompuse, odozgo namažite maslacem i pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Dok su još tople pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: