Način pripreme
Očistite i izrendajte jabuke. U posudi umutite jaja i šećer, dodajte supenu kašiku malsaca i promešajte. Prosejte prašak za pecivo, so i brašno i dodajte u tečnu smesu.
Sipajte i mleko. Umute sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte rendane jabuke i ponovo promešajte. Treba da dobijete srednj gusto testo za palačinke.
Stavite tiganj na vatru i stavite jednu kašiku maslaca, rasporedite po površini i sipajte malom kutlačom od smese u sredinu tiganja.
Rasporedite smesu tako da dobijete okrugao ili ovalan oblik prečnika velike pomorandže. Tako uradite i sa ostalim, na svaku treću stavite po malo maslaca u tiganj.
Nemojte raspoređivati smesu kao palačinku po celom tiganju, prosto sipajte u sredinu i malo oblikujte, olade treba da budu manje, deblje i vazdušastije od palačinaka. Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Poređajte na tanjir i prelijte medom, slatkom ili pospite šećerom u prahu. Od ove smese dobijamo između 20-25 olada.