Krem čorba od ribe i krompira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
20/06/2019
"Po aromi ćete je poznati, u baršunasti ukus ćete se zaljubiti i često ćete je spremati "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 1/2 kg, riblji file
  • krompir - 6 komada
  • griz - 2 kašike
  • riblji bujon - 6 šolja
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • dvopek
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevate bujon i u njega stavljate da se kuvaju isečena riba i krompir.

Nakon što se skuvaju pasirate.

Razmutite griz sa malo hladne vode i dodajete ga u čorbu, uz neprestano mešanje.

Istopite maslac, dodajte alevu papriku i sipate supu. Začinite solju, sokom od limuna i korom limuna.

Začinjavate jajetom i servirate sa dvopekom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar