Čorba od tikvica i spanaća

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8824
3
21/06/2019
"Zato što znamo da volite da se razmazite ukusnim čorbicama pripremili smo ovu baršunastu magiju "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano225
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, na sitno
  • tikvice - 2 komad
  • krompir - 1 komad, na kocke
  • spanać - 100 g, isečen na ivice
  • peršun - 3 vezice
  • bujon - 1, 2 litra, od povrća
  • pavlaka - 150 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i tikvica se dinstaju u zagrejanom maslacu, dok ne promene boju.

Dodaje se krompir, spanać, peršun i bujon.

Ostavlja se da vri oko 20 minuta, nakon čega se ohladi.

Čorba se pretvata u pire i vraća se nazad na vatru. Začinjava se solju i biberom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar