Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Tanka seoska pogača

Tanka seoska pogača

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Tanka seoska pogača
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ova nije od onih prelepih, koja ne ostavlja utisak sa mekoćom, nego osvaja ukusom"

Potrebni sastojci

  • voda - 150 ml
  • maslac - 50 g
  • kvasac - 1 kockica
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 prstohvat
  • brašno - koliko je potrebno
  • čubar
  • aleva paprika
  • so
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi rastopimo kvasac i maslac, nakon toga dodajemo prosejano brašno i so, mešamo i postepeno dodajemo još brašna da dobijemo meko testo.

Ostavljamo testo da odstoji 20 minta, nakon toga namažemo pleh maslacem, sipamo unutra celo testo i rukama razvlačimo da pokrije ceo pleh.

Pečemo oko 15-20 minuta na 180-200 stepeni. Nakon što se pogača ispeče namažemo je masalcem, kašikom pritiskamo lagano, posipamo čubrom i alevom paprikom i pokrivamo krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: