Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od cvekle, karfiola i sira

Salata od cvekle, karfiola i sira

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Salata od cvekle, karfiola i sira
Fotografije: Gabriela
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Sveža salata sa sezonskim povrćem i sirom - sve, što vam je potrebno kada napolju padne tempratura"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 5 malih glavica
  • karfiol - 1 mala glavica
  • bejbi spanać - 100 g
  • sir - 150 g
  • lešnici - 60 g, sirovi
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • za dresing
  • kisela pavlaka - 150 g
  • med - 1 kašičica
  • retro senf - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu oljuštimo i isečemo na kockice.

Stavljamo u pleh zajedno sa 2 supene kašike maslinovog ulja, balsamiko sirće i posolimo.

Pečemo cveklu na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 40 minuta.

Karfiol iskidamo na ružice i začinimo preostalim maslinovim uljem i posolimo. Pečemo ponovo na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 25 minuta.

Nakon što se povrće ispeče ostavljamo sa strane da se potpuno ohladi.

Za to vreme pripremamo dresing, prvo utrljamo beli luk sa malo soli da dobijemo pastu. Dodajemo ga u posudu sa pavlakom, senfom, medom, solju i biberom po ukusu.

Lešnike sitno isečemo, a sir na kockice.

Pečemo povrće pomešam osa dresingom, spanaćem i lešnicima.

Promešamo salatu sa cveklom i serviramo sa sirom preko.

Prijatno sa ovom raskošnom salatom od cvekle, karfiola i sira!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: