Način pripreme
Cveklu oljuštimo i isečemo na kockice.
Stavljamo u pleh zajedno sa 2 supene kašike maslinovog ulja, balsamiko sirće i posolimo.
Pečemo cveklu na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 40 minuta.
Karfiol iskidamo na ružice i začinimo preostalim maslinovim uljem i posolimo. Pečemo ponovo na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 25 minuta.
Nakon što se povrće ispeče ostavljamo sa strane da se potpuno ohladi.
Za to vreme pripremamo dresing, prvo utrljamo beli luk sa malo soli da dobijemo pastu. Dodajemo ga u posudu sa pavlakom, senfom, medom, solju i biberom po ukusu.
Lešnike sitno isečemo, a sir na kockice.
Pečemo povrće pomešam osa dresingom, spanaćem i lešnicima.
Promešamo salatu sa cveklom i serviramo sa sirom preko.
Prijatno sa ovom raskošnom salatom od cvekle, karfiola i sira!